Made by Me | 'Bèèèterschaap'

augustus 26, 2017

Een kaart krijgen als je ziek bent, om je op te vrolijken op een moment dat je het nodig hebt of een leuk kaartje ter felicitatie of als bedankje. Kun jij iemand bedenken die dat niet leuk vindt? Ik niet! Zelfs, of misschien wel juist, in de tijd van de digitale en sociale media is het toch super om een kaart op je deurmat te vinden!

Zoals je wellicht weet ben ik dol op creatieve materialen zoals mooie papiertjes, washitapes en diverse andere items en kantoorartikelen. Ik vind het onder andere leuk om hiermee kaarten te maken die passen bij de ontvanger en situatie. De ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer, ik wissel vaak van stijl en techniek. Zo maakte ik een tijdje geleden deze grappige beterschapskaart, een Beterschaap!
Omdat het al een tijdje geleden is dat ik deze maakte heb ik geen stap voor stap beschrijving aan de hand van foto's. Maar het is niet zo moeilijk, dus ik leg het je uit.

Voor deze kaart gebruikte ik:

 • een stuk papier enkelzijdig bedrukt met een patroontje als je dit niet hebt kun je ook wit, stevig papier gebruiken*
 • wit papier
 • groen papier
 • een dot watten
 • envelop
 • lijm, schaar en een fineliner

Werkwijze

 1. Vouw het patroonpapier dubbel en maak het op de maat van je envelop (patroon aan de binnenkant, witte kant aan de buitenkant).
 2. Snij het witte papier iets kleiner dan de kaart en plak aan de rechterbinnenkant.
 3. Knip een ovaal gat net iets uit het midden van de voorkant van je kaart.
 4. Knip een aantal grasachtige patronen uit het groene papier, plak deze op de voorkant en aan de binnenkant, op het witte papier.
 5. Teken een cartoonachtige schapenkop of gebruik het voorbeeldje hieronder.
 6. Trek de dot watten een beetje uit elkaar en plak in het midden van je kaart - aan de binnenkant.
  Zorg ervoor dat het op een romp lijkt en vergeet ook een dotje 'wol'  op zijn kop niet.
  Doe ook alvast eens de kaart dicht en kijk of het 'wol' mooi door het gat komt.
 7. Plak de kop op de dot watten en teken pootjes
 8. Teken bloemetjes en andere vrolijke items op de voorkant en de binnenkant van je kaart. Denk hierbij aan een zon, vogels, vlinders of iets dergelijks.
 9. Schrijf je beterschapswens op de kaart, ik vond het grappig om het woord bèèèèèterschaap erop te zetten (en daarbij nog een persoonlijke boodschap op de achterkant van de kaart)
Veel plezier met het maken van deze grappige kaart!
Ik weet zeker dat je er iemand blij mee kunt maken.You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog schrijf ik over interessante onderwerpen. Sommige inspirerende afbeeldingen heb ik gevonden op het wereldwijde web. Ik doe altijd mijn best om de juiste bron hierbij te vermelden. Staat jouw beeld op mijn blog en heb je dat liever niet? Laat het me weten dan pas ik het aan. --------- Juist wel jouw foto of product op mijn blog? Ga naar de pagina contact voor meer informatie en/of neem contact op via het contactformulier.

Disclaimer

At this blog I write about interesting things. Some pics at my blog aren't mine, I did find them at the worldwide web. I always do my best to mention the correct source. Is your picture at my blog and you prefer not to? Let me know then I will adjust it.