Quote Story | Ctrl+z functie?

september 19, 2017


In deze Quote Story lees je waarom ik mezelf wel eens de bovenstaande vraag stel.

In de categorie OEPS ben ik sterk van mening dat je in het dagelijks leven een Ctrl+z functie zou moeten hebben. Bij het tegelijk indrukken van deze twee knoppen kun je, op een computer, je laatste handeling ongedaan maken. En dat lijkt me wel wat!


Waarom dat zo is? Ik geef je een voorbeeldje...

Zo was ik een poosje geleden heerlijk bezig met een DIY.  Ik maakte een mooi bloemstuk maar wilde eerst de vaas 'nog even' een nieuwe look geven. Natuurlijk denk ik eraan om de vloer af te dekken met een oud kleed. Vervolgens pak ik in mijn haastige enthousiasme de fles met betonlookverf en begin de vaas te schilderen. Een likje hier, een kloddertje daar. Zie je wel, ik kan zoiets best doen zonder te knoeien en mijn kleding onder te smeuren - dacht ik.

Ik ben zo halverwege en begin bijna trots op het resultaat te worden. Nogmaals pak ik de verf om nog een flink betonlaagje toe te voegen. Het gaat prima! Totdat ik de fles verf iets te hard op de grond neerzet en er, met de wetenschappelijke formule 'hoek van inval is hoek van uitval', met dezelfde snelheid een klodder uitspat. En laat ik daar nou net boven hangen met mijn hoofd! Je raad het al, mijn hoofd zit onder de beton.

En dat niet alleen, ook mijn mouwloze shirtje en pas gekochte sportbeha die ik daaronder aanheb krijgen een charmante klodder. Mijn hoofd is gelukkig zo weer schoon, maar de combinatie stof en betonverf is hardnekkiger. Zelfs na meerdere schoonmaakpogingen verdwijnt het grijzige goedje niet. Het is slechts vervormd tot een nieuw merkje, gelijkend op het snelle swoosh-logo van een bekend sportmerk. Een typisch gevalletje van OEPS!


Het liefst wil ik deze 'minder handige' handeling met een soort van eenvoudige Ctrl+z functie ongedaan maken. Maar tot nu toe heb ik deze levensfunctie nog niet gevonden. En jij? Zou jij een dergelijke levensfunctie handig vinden?

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.