Trammetje 4

september 12, 2017Ik neem nooit de tram en al helemaal geen Amsterdamse. Dus ik voel me al snel een toerist in eigen land. Iets wat ik op dat moment feitelijk ook ben. We hebben zojuist een middagje rondgewandeld door de hoofdstad van Nederland en gebruiken het openbaar vervoer om uit het centrum te komen.

We stappen aan de achterkant van de tram 4 in en passeren hierbij een lokale dame achter een ruitje. Haar werk is om iedereen een fijne middag te wensen en af en toe een tramkaartje te verkopen. Ogenschijnlijk niet een al te drukke baan sinds de opkomst van de chipkaart de we in het openbaar vervoer gebruiken. Maar er is meer... haar taakomschrijving omvat blijkbaar tevens die van 'propper'. Er zijn immers altijd van die droogoksels die er geen sjoege van hebben en die de deur blokkeren.

Ze maant met luide stem de binnenwandelende groep toeristen even rap door te lopen naar het ook al vol staande voorste gedeelte van het voertuig. Met een onvriendelijk gezicht, een onvervalste accent, en in haar slechtste Engels geeft ze hiermee niet echt een positieve indruk van de gemiddelde Nederlander. Maar het heeft wel effect. De toeristen trekken hun wenkbrauwen omhoog en wurmen zich door de lading passagiers.

Na een minuut komt er een glimlach op het gezicht van de dame in kwestie. Waarschijnlijk beseft madam zich dat het leven te kort is om met een 'sjaggie' gezicht te blijven zitten. We wisselen een blik. 'Wat een vrolijkheid hè', zegt ze lachend. 'Jazeker, maar het is dan ook perfect weer voor een best humeur', antwoord ik terwijl er nog een achtergebleven regendruppel in mijn nek loopt. 'Ja nou! Dat doet een mens goed!' roept ze me nog toe.

'Ja toch, niet dan!' roepen mijn man en ik tegen elkaar als we de tram uitspringen en weer op weg gaan naar 010
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.