DIY | Herfstkrans

oktober 31, 2017


We hebben het al flink gemerkt: het is herfst! De zon staat een stuk lager, de bomen beginnen te kleuren, een grote diversiteit aan paddenstoelen sieren de omgeving en in de lucht vormen wolken de meest spectaculaire tekeningen.

Daarbij zijn we steeds vaker binnen te vinden aangezien het alweer kouder en natter wordt. Tijd om de gezelligheid binnenshuis een stuk op te schroeven. Dus haal die warme kleedjes, grote mokken voor de chocolademelk en thee, kaarsen, stapels met kussens en je hobbyspullen maar weer te voorschijn. Ja, je leest het goed - ook je hobbyspullen! In plaats van uren je social media te checken of onzinnige tv-programma's te bekijken kun je ook kiezen om een avondje off-screen te gaan en lekker creatief aan de slag te gaan.

DIY | Herfstkrans

Vandaag in de creatieve spotlight, het maken van een herfstkrans. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een traditionele krans te maken met typische herfstitems, zoals gekleurde bladeren, kastanjes, gedroogde hortensia enzovoort. Maar onderstaande voorbeelden laten zien dat het ook kleurrijker en gevarieerder kan. Het is maar net wat je smaak is en wat past bij jouw interieur.
 
 Neem als basis een krans van stro en vul deze naar wens op met allerlei verschillende materialen. Dit kunnen natuurlijk herfstitems zijn zoals gedroogde blaadjes, schillen van beukennootjes, stukjes boomschors, gedroogde takjes van de Els met kegels en katjes en katoenbolletjes. Voor wat kleur plaats je
gedroogde bloemen zoals heide, roosjes of hortensia ertussen. Met behulp van een lijmpistool plak je alle materialen stevig vast. Zoals je op het voorbeeld ziet hoef je niet al het stro te bedekken, wel belangrijk is om alle materialen goed evenredig te verdelen. 


Als je herfstkrans af is kun je deze ophangen aan de muur of een deur, maar je kunt hem ook plat neerleggen met wat mooie decoratie eromheen. Je kunt er eindeloos mee variëren en ik vermoed dat, als je eenmaal de smaak te pakken hebt, het niet bij één krans blijft. Ach, dan kun je er ook nog eens iemand anders blij mee maken.
 

Veel plezier!

Lees ook DIY | Pompoendecoratie


Afbeeldingen komen via Shutterstock, door Anges Kantaruk

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.