Made by Me | Moodboards op een beurs

oktober 17, 2017

Vandaag bied ik een uniek kijkje in mijn 'creatieve keuken'. Voor mijn werk als grafisch vormgever mag ik vaak erg leuke dingen doen, zoals het ontwerpen van labels en visuals. Maar deze maand had ik de kans om mijn vak voor één keer te combineren met een andere passie, namelijk interieur design. In deze blog vertel ik hier iets over, zie je de uitkomst ervan en geef ik tips voor het maken van moodboards.

  
Beurs stands met moodboards
Een klant organiseerde een contactdag gecombineerd met enkele beurs stands. Het thema was Third Places, oftewel een plaats waar je, naast je woning en werk, je thuis voelt. Op zo'n plaats kun je je ontspannen en je vrienden ontmoeten. Het idee was om de stands compleet te transformeren tot woonkamers, maar helaas was dat te hoog gegrepen qua budget.

Toen kwam ik met het alternatief om met behulp van moodboards diverse woonstijlen uit te werken en dit aan te vullen met klein meubilair en decoratie. Dat idee werd goed ontvangen, dus ik ging aan de slag.Na het uitdenken van de diverse kamers en woonstijlen kon ik op zoek gaan naar meubilair wat we konden huren voor één dag. Daarna selecteerde ik allerlei accessoires en plaatste ik deze met het meubilair in een document zodat de klant dit kon bekijken en goedkeuren

Daarna kon ik aan de slag met het samenstellen van de moodboards. We hadden vier stands te maken dus ook vier woonstijlen. Ik koos voor Urban Jungle in de hoofd stand, vol natuurlijke materialen en groene tinten. Een persoonlijke favoriet! De tweede kamer, met eettafel gaf ik een industriele touch met robuuste meubels. De locatie van de beurs was, zoals je op de tweede computerschets kan zien, in een grote lichte foyer waardoor ik de sfeer van een stoere loft wilde bereiken. Daarnaast hadden we nog twee kleinere stands te vullen, eentje met een jeugdige, frisgele uitstraling en de andere met hippe blauw tinten.

Het echte werk...

Ik selecteerde afbeeldingen voor de moodboards, verzamelde verf- en stofstalen en ging zelf aan de slag met de details die de sfeerborden af maken. Veel dingen kon ik in de voorafgaande weken al voorbereiden maar het echte werk kwam natuurlijk tijdens de opbouw van de beurs waarbij ik de moodboards echt hun vorm kon geven.

Ik laat je graag nog wat foto's zien van de beurs stands en wat details van de moodboards.

Dat ben ik, druk aan het werk met het finetunen van het moodboard 'Urban Jungle'


De meubels en accessoires in de hoofd stand, wederom passend bij het thema Urban Jungle, met op de achtergrond een grote beurswand die ik ontwierp voor de klant.

Wat details van het moodboard 'Urban Jungle' met creatieve details die het moodboard diepte en variatie geven. Denk hierbij aan posters met sfeerbeelden, verf- en stofstalen, zelfgemaakte verfmonsters, natuurlijke materialen, stukken uit tijdschriften en dergelijke.

Ik maakte van dit tijdschrift een klein mixed media kunstwerkje door het toevoegen van oude bladzijdes, draad en zelfs een plantje.

Een detail van het moodboard op canvas in de industriële loft.

Een mengeling van mijn creatieve idee en een ijverige klant met eigen inbreng. Uitkomst: een jeugdige kamer vol uiltjes (het logo van de klant in deze stand is een uil)

Nog een detail van de jeugdige, geel met zwarte kamer. Zo maakte ik gebruik van een kunstwerk van en zebra, een stuk stof op een kapstokje en plakte ik een lightbox tegen de wand.

De blauwe kamer is een leuke mengeling geworden van modern blauw met klassieke delfst blauwe invloeden. De kleur blauw past mooi bij een van de huisstijlkleuren van de klant. Ook hier ging ik weer aan de slag met mixed media: ik plakte tegels op een stuk vloerbedekking en vond ik een mooie afbeelding van Streetart van 'het meisje met de parel'.Al met al vond ik het een heel leuk project om te doen. Vooral omdat mijn twee passies: grafisch vormgeven én interior design gecombineerd konden worden. Waarschijnlijk slechts een eenmalige actie, maar daarom des te leuk om met jou te delen.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.