Quote Story | It SOCKS to be lonely

oktober 09, 2017

Soms lijkt het bij ons thuis wel een weeshuis. Sommige 'bewoners' zijn al jarenlang zielig en alleen. De oorzaak is nogal divers. Enkele zijn klakkeloos achtergelaten, andere zijn vermoedelijk opgeslokt en nog weer andere zijn alleen vanwege onherstelbare schade. Speciaal voor deze eenzame gevallen heb ik een groot krat, in de hoop dat er ergens tussen de rest toch een match blijkt te zijn.Beetje gemakkelijk?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zo gaat dat bij ons thuis. En dat terwijl mijn man en ik maar met z'n tweetjes zijn, hoe doet een groter gezin dat? Ik heb het, natuurlijk, over sokken! Dan moet ik ook eerlijk bekennen dat ik een hekel heb aan sokken uitzoeken en vouwen. Al die verschillende kleuren, de vele tinten grijs/zwart en die patroontjes die zo op elkaar lijken.

Soms, als ik goede doen ben, zoek ik een aantal setjes bij elkaar - dan is manlief ook weer blij. Maar meestal heb ik de puf er niet voor/er geen zin in/tijd voor... dan pluk ik alle sokken uit de stapel schone was en komen ze zo in de sokkendoos te liggen, of in het weeshuiskrat. Wel zo gemakkelijk.

Het nadeel hiervan is dat ik het overzicht over mijn 'lonely socks' een beetje kwijt ben. Sommige sokken zijn ondertussen al heel lang eenzaam en ongebruikt, terwijl andere dus volop in de routine zitten. Zo langzamerhand ben ik het wel zat, het krat is te vol en staat eigenlijk ook in de weg. Zal ik mijn sokkenweeshuis nog eenmaal doorspitten om bijpassende exemplaren te vinden en dan de rest gewoon maar wegdoen?


De dag van de Eenzame Sok

Ik wilde, in datzelfde kader - heel spontaan en melig, al een dag in het leven roepen. De dag van de Eenzame Sok of zoiets, kon ik er ook meteen weer een artikel over schrijven in de reeks 'De Dag van...'.

Maar een simpele zoekopdracht op internet bewees dat iemand mij al voor was. Jaarlijks op 9 mei is de Lost Sock Awareness Day of Lost Sock Memorial Day. Ik zou dus nog precies een half jaartje moeten wachten tot ik opnieuw over het lot van mijn sokjes kan beslissen. Gelukkig ben ik nuchter genoeg om te bedenken dat het nu, op 9 oktober, het moment dat het sokkenseizoen in volle gang is, een mooie dag is om mijn sokkenweeshuis op te schonen.

En jij? Herken jij jezelf in deze wirwar van sokken? Heb jij ook een weeshuis vol aan eenzame sokken?
You Might Also Like

2 reacties

 1. Ja, met een gezin is het nog een graadje erger. Bij mij tenminste wel. Inmiddels hebben de kinderen dezelfde maten als wij, de volwassenen. (sterker nog, ik heb de kleinste maat)
  Zoon en man dragen dan ook nog ongeveer dezelfde sokken, zwart. Sinds ik zag dat zij zonder scrupules 2 'verschillende' zwarte sokken bij elkaar dragen, doe ik ook niet meer zo moeilijk. Zwart van ongeveer dezelfde lengte en zwarte kleur gaan bij elkaar.
  Dochter heeft sokken met afbeeldingen, maar draaagt verschillende afbeeldingen bij elkaar, zoals op de foto. Daar doe ik dus ook geen moeite meer voor.
  Voor mezelf zorg ik dat de juiste sokken altijd bij elkaar in de was zitten en goed samen in de kast komen. Momenteel hangt er toch een eenzame sok van mij aan de lijn, ik dacht te weten waar z'n partner ligt, maar had het fout. Geen idee hoe dit nu komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, lekker herkenbaar dus. In ieder huishouden bevinden zich vast wel een paar sokkenmonsters ;)

   Verwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.