Art Journal | Papier in bloei

november 07, 2017Recentelijk heb ik mijn Art Journal weer afgestoft en nieuw leven ingeblazen. Eerder zag je al enkele pagina's uit dit schetsboekje. Mijn Art Journal biedt ruimte voor de doodles, schetsen en andere knutselwerkjes. Soms zijn het random pagina's - zoals een verzameling van experimentele tekeningen of een collage van leuke afbeeldingen - en andere zit een mooie herinnering zoals een vakantie.

Vooral het maken van mixed media pagina's staat nu op mijn creatieve lijstje. Mixed media is het samenvoegen van verschillende kunstvormen tot een geheel. Je maakt hierbij gebruik van diverse materialen zoals papier, stof, foto's, verf, inkt, touw, karton, plastic, kant, natuurlijke materialen en dergelijke.


 

 Bloemstilleven

Geïnspireerd op de 17e eeuwse bloemstillevens maakte ik een eigen versie van een bloemstuk, met behulp van verf, plaatjes uit tijdschriften en papier.

Eerst heb ik de achtergrond geschilderd. Hiervoor heb ik een paar drupjes betonstructuurverf gemengd met zwart en wat groen en okergeel. Hiermee maakte ik de mooie volle kleur vol structuur voor de achtergrond.

Toen dat droog was kon ik de tafelachtige basisvorm maken en een plaatje zoeken van een iets wat voor een vaas kon doorgaan. Daarna was het een kwestie van bloemen zoeken in stapels tijdschriften en deze uitknippen. Vooral de onderlinge verhouding en de kleuren waren daarbij van belang. Toen ik veel bloemen had gevonden kon ik deze op de juiste plaats neerleggen, opvullen met groen, opnieuw rangschikken en uiteindelijk alles vastplakken.

 
Ik vind het geheel erg leuk en vrolijk geworden. Een pagina in mijn Art Journal waar ik best wel trots op ben. Wat vind jij ervan?


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.