Hey, How's Life? | Herfst en groot nieuws

november 14, 2017

In How's Life lees je een update over mijn gezondheid, met deze keer in de spotlight: herfst, de nieuwe website Over Chronisch Leven, een presentatie voor collega's, en tot slot heb ik groot nieuws wat je zeker niet wilt missen!

Mijn pijnlijke herfst

'Herfst, herfst wat heb je te koop?' Natuurlijk een hoop bladeren, een grote diversiteit aan paddenstoelen, prachtige wolkenluchten en een bijzondere saharazanderige zon. Maar helaas krijg je als weergevoelig persoontje ook een hoop ellende erbij, vaak extra pijn en spierstijfheid. De klachten wisselen elkaar in rap tempo af en hebben een grote invloed op mijn dagelijkse leven.

Maar hoewel het lichamelijk niet echt lekker gaat kan ik toch zeggen dat het beter met mij gaat. Hoe dat zo? Ik heb namelijk een goede balans gevonden waarbij ik mijn dagelijkse hoeveelheid energie eerlijk verdeel. Als het een dag helemaal niet gaat is dat ook prima, dan blijf ik thuis en probeer ik te doen wat gaat, lekker rusten op de bank, gezond te eten en te blijven bewegen.


Over Chronisch Leven

Recentelijk kon je al lezen dat mijn blogdoelen op Wonen, Maken en Leven ingrijpend veranderd zijn. Vanwege deze grote schoonmaak zijn er veel artikelen komen te vervallen. Hierdoor is het niet meer een blog met de laatste woontrends, veel DIY tutorials en algemene artikelen over het hebben van een chronische ziekte.

In plaats daarvan vind je op deze blog leuke ideeën om je interieur en buitenruimte gezellig te maken, eenvoudige creatieve projecten en mijn eigen creaties. Ook zul je steeds vaker praktische artikelen lezen op mijn blog met tips voor het alledaagse leven. Natuurlijk blijf ik persoonlijke artikelen zoals deze publiceren met updates over mij en mijn chronische ziekte.

Op deze blog staan al veel artikelen over leven met een chronische ziekte - deze horen bij mij en blijven dus ook staan. Maar nieuwe artikelen komen er niet echt bij, die vind je op mijn nieuwe blog, Over Chronisch Leven, daar schrijf ik uitsluitend over leven met een chronische ziekte.

De reden voor deze blog ligt enerzijds bij mijn behoefte om erover te schrijven, aangezien het schrijven van deze artikelen mij persoonlijk helpt bij mijn chronische ziekte. Daarnaast kan ik mij levendig voorstellen dat iemand die informatie wil over het omgaan met een chronische ziekte geen behoefte heeft aan artikelen over creatieve projecten of decoreren. 

Over Chronisch Leven heeft een persoonlijke noot: ik verwerk vaak mijn eigen verhaal en ervaringen in de artikelen. Maar je vindt er bovenal informatie over het omgaan met een chronische ziekte, het kweken van begrip en praktische tips en weetjes over dit onderwerp.

Beide blogs kun je volgen via de Facebookpagina van Wonen, Maken en Leven


http://www.overchronischleven.nl/2017/10/hoe-je-positief-kunt-blijven-ondanks.html
Op Over Chronisch Leven plaatste ik recentelijk deze door mij gemaakte Mixed Media art, bij het geupdate artikel over hoe de quote 'denk aan wat je nu kunt en niet aan wat je vroeger allemaal kon' mij dagelijks helpt om positief te zijn ondanks een chronische ziekte.

Op mijn werk

Ik ben nog steeds blij dat ik kan werken, mijn werk als grafisch vormgever doe ik graag! Dit doe ik grotendeels vanuit huis - vier dagen in de week vijf uur naar kantoor gaan lukt niet meer. In de praktijk ga ik één keer in de week ongeveer drie uurtjes naar kantoor, hoewel ik elke week wel weer probeer om twee keer te gaan slaag ik daar momenteel niet in. Doordat ik thuis ben kan ik mijn werkuren flexibel indelen waardoor een slechte dag omgezet kan worden in een dag van rust en een beetje werken - op een andere dag in de week haal ik deze uren weer gemakkelijk in.

Het nadeel hiervan is dat ik met sommige collega's amper contact meer heb, behalve die ene dag in de week. Waarschijnlijk wist niet iedereen waarom ik zo'n uniek werkschema heb en daar moest verandering in komen. In een recent algemeen overleg met alle collega's heb ik een daarom een presentatie gehouden. De aanleiding was een uitleg over de aanstaande winterperiode waarover je straks meer leest. Een mooi moment om ook meer te vertellen over mijn chronische ziekte, fibromyalgie - welke symptomen ik heb en welke impact dit heeft op mijn leven. Hoewel sommigen wel iets ervan wisten, hadden ze nog niet door dat het zo uitgebreid is. Ze zien mij natuurlijk alleen maar op goede momenten, als ik een slechte dag heb ben ik niet op kantoor. En daarbij zien ze niet hoe kapot ik thuiskom van drie/vier uurtjes op kantoor zitten.


Groot nieuws!

Dat er iets spannends staat te gebeuren hebben jullie de afgelopen tijd al kunnen lezen in de blogs, zo tussen de regels door heb ik jullie al een beetje voorverwarmd. V. en ik gaan het namelijk van de zonnige kant bekijken. Dit houd in dat we drie maanden gaan overwinteren op het Canarische eiland Lanzarote. Dus, nee ik verhuis niet naar een warm land, maar we gaan wel die vervelende winter in Nederland omzeilen vanwege mijn chronische ziekte. Spannend!!

We hebben de grote dingen allemaal geregeld: de vliegtickets, het appartement, iemand die gedurende de hele periode in ons huis komt wonen en andere belangrijke zaken. Ik ga tijdens deze periode gewoon doorwerken en kan daarmee goed zien wat een normaal werk- en leefritme in een beter klimaat doet voor mijn gezondheid. Binnenkort lees je er meer over op mijn blog en natuurlijk zal ik gedurende deze periode regelmatig een update schrijven op deze blog.
In deze How's Life las je dus hoe het nu met mijn gezondheid gaat, lichamelijk niet zo lekker in verband met de herfst, maar qua balans beter dan ooit. Verder las je over de nieuwe website Over Chronisch Leven en over mijn werk. En tot slot mocht ik eindelijk vertellen dat we deze winter gaan overwinteren op Lanzarote. Ik kan bijna niet wachten en houd jullie op de hoogte!
You Might Also Like

1 reacties

  1. OH wat heerlijk zeg! Overwinteren.

    Sowieso fijn dat je je werktijd zo in kunt delen. Ik ga de link op mijn blog aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.