Papier in bloei

november 07, 2017


Als klein meisje deed ik het al; kleine papierfrutsels samenvoegen tot de meest uiteenlopende kunstwerken. Dit tot grote frustratie van mijn moeder die de nog kleinere restjes uit de vloerbedekking mocht stofzuigen.

Recentelijk heb ik mijn Art Journal weer afgestoft en nieuw leven ingeblazen. Mijn Art Journal biedt ruimte voor de doodles, schetsen en andere knutselwerkjes. Soms zijn het random pagina's - zoals een verzameling van experimentele tekeningen of een collage van leuke afbeeldingen - en op andere vind je een mooie herinnering aan bijvoorbeeld een vakantie.

Vooral het maken van mixed media pagina's staat nu op mijn creatieve lijstje. Mixed media is het samenvoegen van verschillende kunstvormen tot een geheel. Je maakt hierbij gebruik van diverse materialen zoals papier, stof, foto's, verf, inkt, touw, karton, plastic, kant, natuurlijke materialen en dergelijke.

In de foto's onder aan dit artikel vind je een van mijn recente werken, Papier in bloei. Geïnspireerd op de 17e-eeuwse bloemstillevens maakte ik een eigen versie van een bloemstuk, met behulp van verf, plaatjes uit tijdschriften en papier.

Feitelijk ben ik hiermee nog steeds bezig met kleine papierfrutsels. Toch is er een groot verschil met vroeger. Die kleine restjes die overal en nergens verspreid liggen moet ik nu zelf opruimen.

 ○ Dit artikel verscheen in november 2017 op mijn blog Wonen, Maken & Leven en kreeg in maart 2018 een nieuw jasje om hiermee in mijn online, persoonlijke portfolio te passen


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.