Zon en regen

november 28, 2017Het is maandag. Vanmorgen ben ik vroeg begonnen met werken, dus vanmiddag heb ik een moment de tijd om een begin te maken met de koffers. Nou ja, met het verzamelen van items die mee mogen naar Lanzarote. In mijn hoofd zit al weken een lijstje die steeds langer wordt, tijd dus om alvast wat vinkjes te zetten voor deze opsomming.

Het zonnetje schijnt door het slaapkamerraam, dus ik zwaai de balkondeur open om wat frisse lucht naar binnen te laten stromen. Ook de kastdeur krijgt een zelfde behandeling, ditmaal om de koffer eruit te kunnen halen. Hij springt spontaan open... van plezier? Hoera, hij mag weer mee! De vorige keer dat deze koffer uitgelaten werd gingen we ook naar Lanzarote, een jaar geleden. Toen gingen we een week, nu drie maanden. De koffer krijgt een vriendelijk klopje op zijn schouders en een lekker poetslapje door de binnenkant, klaar om gepakt te worden.

Nadat ik deze reisgezel gevuld heb met diverse dingen kan ik weer adem halen en even bijkomen. Ik weet dat ik later de koffer weer ga open trekken om, als ik alles compleet heb, alle koffers praktisch en evenredig in te pakken.

Ik zit in de deuropening te genieten van wat zonnestralen als plots een paar regendruppels vallen. Al snel gaat het harder regenen, maar de wind staat zo dat ik droog zit en ik nog steeds kan genieten van de zon die onverminderd door straalt. Het doet me denken aan onze reisbestemming. Ik herinner me dat ik heerlijk in de Canarische zon zat, die zelfs warmer voelde dan de beloofde twintig graden. Op sommige dagen viel er een klein spatje regen, maar erg nat werd je er niet van. Even de ligstoel verplaatsen onder het afdakje, of bij een harder buitje even naar de keuken om wat drinken te pakken en daarna gewoon verder genieten.

Nog maar een paar weken en dan kunnen we de ingepakte koffer meenemen het vliegtuig in. Maar voor nu geniet ik nog even van deze spontane herinnering in de Nederlandse zon en regen.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.