Geef eens op originele manier een fles wijn cadeau

december 04, 2017

Ga je op visite bij iemand? Dan is een fles wijn vaak een geliefd, praktisch en leuk cadeau - bijna altijd goed - maar wel vrij standaard. Pak daarom de fles op een leuke manier in met behulp van een theedoek. Koop een mooi exemplaar die past bij het interieur van de ontvanger en bekijk de onderstaande stappen en tips voor het perfect inpakken van je fles. Je kunt natuurlijk ook een product er mee inpakken bijvoorbeeld een mooie fles olijfolie, herbruikbare drinkfles of iets dergelijks.


Ik laat je hieronder stap voor stap zien hoe je een (wijn)fles inpakt met een theedoek.

Benodigdheden: Een mooie fles met iets lekkers, een hippe theedoek, een paar spelden. En om het geheel af te maken: een stukje lint of iets dergelijks en een leuk label. Ik gebruikte witte raffia en het label van de fles port zelf.
Leg de theedoek plat neer en leg de fles erop zoals je op de foto ziet (aan de linkerkant). Houdt zo'n zeven centimeter vrij aan de bovenkant van de fles.
Vouw de theedoek dubbel, zorg dat de vouw strak tegen de onderkant van fles ligt.
Begin vanaf de linkerkant het geheel op te rollen
Let er hierbij op dat je de onderkant netjes wegstopt, het geheel moet namelijk wel blijven staan straks. Lekker strak oprollen dus.

Leg het stuk lint of iets dergelijks ter hoogte van de fleshals en knoop vast.

Vergeet niet het label eerst te schrijven en vervolgens mee te nemen in de strik van het lint.

Speld de achterkant van het geheel vast met twee of drie speldjes
En ziedaar... een leuk cadeautje.
 


Nog wel een tip: als je net zoals ik een theedoek met patroon gebruikt zorg er dan voor dat de vormpjes niet ondersteboven staan (zoals ik gedaan heb, hahaha).

Veel inpakplezier!

 


Dit artikel verscheen al eerder op deze blog, maar kreeg een kleine opfrisbeurt.
De theedoek heb ik ontvangen van Rosti Mepal


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.