Persoonlijke en Blog Rewind 2017

december 08, 2017

Het duurt nog een paar weken maar dan is dit jaar alweer voorbij. Een mooi moment om enkele hoogtepunten op een rij te zetten en alvast een kijkje te nemen naar de komende tijd.


V. en ik waren 10 jaar getrouwd! Dat vierden we samen tijdens onze vierweekse rondreis door Noorwegen.

Persoonlijke hoogtepunten

Op persoonlijk gebied waren er veel hoogtepunten dit jaar. Zo kregen we een allerliefst neefje, gingen we diverse weekenden weg met vrienden en familie, gingen we naar Marrakech met mijn werk, waren we tien jaar getrouwd en maakten onze droomreis naar Noorwegen. Deze rondreis wilden we al tien jaar doen en eindelijk is het ons gelukt. Van voorbereiding, de uiteindelijke reis van vier weken tot en met het nagenieten met behulp van de foto's - deze reis was echt onvergetelijk!


Een paar weken geleden deelde ik in de persoonlijke update een leuk nieuwtje over een andere reis die wij gaan maken. Wij gaan namelijk de winter ontvluchten en vanwege mijn gezondheid de warmte opzoeken. Dit jaar zijn mijn man en ik druk bezig geweest met de voorbereidingen. Het vinden van een geschikt verblijf ging niet zonder slag of stoot. We hadden eerst een appartement geboekt maar een maand later kregen we het bericht dat we, vanwege een plotselinge verbouwing, toch niet terecht konden. We konden wel in een vervangend huis, maar dat kon niet via de officiële wegen geregeld worden. Dat idee stond ons niet aan en met veel gedoe hebben we de eigenaar zover gekregen om de boeking te annuleren zodat wij ons reeds gedane aanbetaling konden terugkrijgen. Gelukkig vonden we binnen enkele weken weer een andere oplossing en hebben we nu het vooruitzicht op drie maanden onder een palmboom. Natuurlijk blijf je op de hoogte via deze blog!We gingen met al mijn collega's en partners naar Marrakech ter ere van het 20-jarig bestaan van het bedrijf. Ik schreef er onder andere over in deze blog How's Life | De confrontatie

 

Gezondheid

Afgelopen jaar is er, op het gebied van gezondheid, niet zo heel veel meer veranderd ten opzichte van vorig jaar. Helaas lukt het niet meer om wekelijks onze danslessen te volgen, dus daar moesten we mee stoppen. De lessen waren namelijk in de avond en maar al te vaak moesten we afzeggen vanwege mijn vermoeidheid, brainfog en andere lichamelijke ongemakken. Dit hebben we geprobeerd te compenseren door regelmatiger te gaan wandelen, dat ging goed tot de herfst en de drukte weer begon.

De herfst en nu het winterweer hakt er lekker in en doet de noodzaak voor ons verblijf op Lanzarote weer flink aanwakkeren. Zoals te verwachten is heb ik de laatste weken dus weer meer pijn. Maar gelukkig kan ik er mentaal wel beter mee omgaan. Meer hierover kun je lezen in de al eerder genoemde persoonlijke update.


Wat de reis naar Noorwegen deed voor mijn gezondheid kon je lezen in deze blog

Grote veranderingen en waarom ik nog steeds blog

Dit jaar is er op bloggebied ook nogal wat veranderd. Zo is er, door een aanpassing in mijn blogdoelen, op Wonen, Maken en Leven een grote schoonmaak geweest waardoor er veel artikelen zijn komen te vervalen.

In plaats van de laatste woontrends en DIY tutorials vind je nu meer praktische artikelen met tips voor het alledaagse leven, leuke ideeën om je interieur en buitenruimte gezellig te maken, eenvoudige creatieve projecten en mijn eigen creaties. Natuurlijk blijf ik persoonlijke artikelen publiceren met updates over mij en mijn chronische ziekte.

Op deze blog staan al veel artikelen over leven met een chronische ziekte - deze horen bij mij en blijven dus ook staan. Maar nieuwe artikelen komen er niet echt bij, die vind je op mijn nieuwe website, Over Chronisch Leven, daar schrijf ik uitsluitend over leven met een chronische ziekte.

Bloggen is nog steeds een geliefde manier om mijn creativiteit te uiten en andere hobby's en interesses te combineren. Daarnaast is het schrijven over leven met een chronische ziekte een persoonlijke hulp om ermee om te gaan en positief te blijven. Doordat ik veel research doe naar de onderwerpen waar ik over schrijf op Over Chronisch Leven heb ik daar zelf ook veel baat bij. Omdat ik mij kan voorstellen dat iemand die informatie wil over het omgaan met een chronische ziekte geen behoefte heeft aan artikelen over creatieve projecten of decoreren, heb ik de nieuwe website in het leven geroepen. Na drie maanden kan ik, aan de hand van de statistieken al zeggen dat dit inderdaad klopt. Zo werd bijvoorbeeld het artikel Stomme vraag: Hoe gaat het met je? erg goed bekeken.


De artikelen 10 tips en 5 extra tips voor het opmaken van een modern en strak fotoboek vond ik erg leuk om te maken. Dat komt omdat deze artikelen een combinatie zijn van mijn hobby als grafisch vormgever, schrijven en fotoboeken maken!

Ik ben heel blij met mijn nieuwe website over leven met chronische pijn en ziekte: Over Chronisch Leven. Je vind hier persoonlijke blogs, nuttige informatie en praktische tips over onder andere het accepteren van je chronische ziekte, het positief blijven en omgaan met onbegrip van anderen. Het aankomende jaar blijf ik gezellig schrijven op deze blog en op de website Over Chronisch Leven. Vanwege ons vertrek naar Lanzarote en de voorbereidingen hieromtrent kan het wat rustiger worden op de beide sites. Wil je nou echt niks missen? Volg dan mijn blog Wonen, Maken en Leven en de website Over Chronisch Leven ook op Instagram.

Tot snel!
You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.