Overwinteren | Helemaal thuis

januari 17, 2018


We zitten alweer ruim vier weken hier op Lanzarote en toch voelt het al alsof we er al veel langer zijn. We voelen ons helemaal thuis en mijmeren nu al over een volgend verblijf, haha, en dat terwijl we nog een kleine twee maanden hier zijn.

Ritme en regelmaat

Waar we de eerste week druk bezig waren met acclimatiseren en de tweede week vooral ziek waren, konden we in de derde week eindelijk een beetje beginnen met het opbouwen van een ritme. Dat ritme bestaat onder andere uit onze dagelijkse bezigheden zoals werken, het huishouden, boodschappen doen en de plaatselijke activiteit: genieten van zon, zee, lekker eten en drinken. Ons verblijf is dus niet echt een vakantie, we zijn elke dag druk bezig en komen niet eens toe aan rondtoeren op het eiland. Aangezien dat ook het uitgangspunt was - kijken hoe het met mijn gezondheid gaat in een beter klimaat, maar met een normaal dagschema - vinden we dit prima.

We hebben tot nu toe nog maar één volledig 'normale' week gehad zonder extra vrije dagen. Waar de eerste weken een klein voorproefje waren zijn we bezig met het vinden van een prettig ritme en regelmaat. Het is nu de kunst om de juiste balans te vinden tussen de nodige bezigheden en het genieten van onze locatie en het weer. We zijn lekker bezig dus! :)

Ik voel me al stukken beter! Het herstel, na een zware dag, gaat hier veel sneller en ik heb minder pijn. Dat, en die heerlijke zon, tovert een enorme glimlach op mijn gezicht.

Mijn gezondheid

Aangezien ik maar vijf uur per dag hoef te werken en vanwege het uurtje tijdsverschil met Nederland ben ik vroeg klaar. Daarna neem ik nog even de tijd, of samen, om een eind te wandelen. Het doel is om mijn conditie op te bouwen zodat ik sterker en met meer energie weer terug kan keren naar Nederland.

Er zat wel even een flinke kink in de kabel in de tweede week, ook wij waren geveld door die vervelende griep. Het herstel duurt bij mij wat langer dan bij V., mijn spieren en longen hebben even de tijd nodig om weer bij te komen. Hierdoor zat er even een dip in het opbouwen van mijn conditie, maar nu ik de goede kant weer op ga lukt het weer om elke dag een leuk aantal stappen te zetten. Ik beweeg hier in ieder geval een stuk gemakkelijker en het herstel na zo'n wandeling en/of inspanning gaat hier ook veel sneller.

Helaas speelt mijn prikkelbare darm wel regelmatig op hier, met tot gevolg dat al menig nacht gebroken was. Maar gemiddeld gesproken slaap ik hier wel goed, sinds we een nieuwe topper hebben gekocht voor op het bed (whohoo voor de blauw-gele meubelgigant!). Zoals te verwachten na vier weken (incl. griep) is de chronische vermoeidheid nog niet weg, maar al wel een stuk verminderd. Ik hoop dat, met het opbouwen van mijn conditie, dit langzaamaan nog wat beter wordt - maar meer dan hopen mag ik voorlopig nog niet. Gelukkig voel ik me ook hier vrij om, als het nodig is, overdag te rusten. Dus regelmatig lig in even in de hangmat in de zon of - in het weekend of vrije dag - lig ik voor een aangename siësta in bed.


Even wandelen na het werk en op vrije dagen is geen probleem hier. De temperatuur en zon nodigt uit voor een fijne wandeling, de ene keer wat langer dan de andere keer.

 

Bloggen en online artikelen schrijven

Ik merk dat het bloggen op Wonen, Maken & Leven en het schrijven van artikelen op Over Chronisch Leven momenteel wat minder prioriteit heeft en nog niet opgenomen is in het wekelijkse of dagelijkse ritme. Vandaar dat het vooralsnog wat stiller is op deze beide websites. De flink aanwezige inspiratie voor fijne blogs worden op een later moment omgezet in woorden.


Wel plaats ik regelmatig een update of een foto op instagram @wonen.maken.leven. Zo blijf jij op de hoogte van de high- en eventuele lowlights van ons verblijf hier op Lanzarote.Voor nu, lieve groetjes van Onder de Palm,


You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Op deze blog lees je informatieve artikelen, persoonlijke blogs en nuttige tips over wonen, creatieve projecten en leven met een chronische ziekte. Deze blog heeft geen winstoogmerk, geen commerciële inslag en geen ambitie tot influencer.

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.