Reislustige stickers

november 27, 2017Ik zit in de metro, richting mijn werk. In deze wagon staan de stoeltjes met hun rugleuning tegen het raam waardoor de passagiers tegenover elkaar zitten. Lekker ruim en het geeft je meteen de kans om je medereiziger voorzichtig te bekijken. Maar ik vind het vooral leuk om mee te genieten van alledaagse taferelen.

Ditmaal komt er een jongetje de metro binnen, met zijn vader op sleeptouw. Ze zijn waarschijnlijk net overgestapt vanuit de trein want het jochie heeft een gele ronde sticker met blauw treinlogo op zijn voorhoofd geplakt. In zijn ene hand houdt hij een leeg stickervel. De andere hand heeft die functie overgenomen, het zit vol met vrolijke plakkers.

Terwijl de metro weer op gang komt plant papa zijn zoon op een stoel. De ronde sticker laat los. Een witte afdruk van lijmresten blijven achter op de donkere huid van het hoofdje. Natuurlijk moet de gevallen sticker wel mee, dus vader bukt zich om de sticker te pakken. Persoonlijk leek mij dit een de perfecte gelegenheid om een van de andere gele plakkers op de rug te bevestigen, maar het jongetje is nog lief en onschuldig.

De bestemming is nog niet in zicht, dus de twee gaan nog even aan de slag met de stickers. Ze krijgen allemaal een nieuw plekje. Geholpen door zijn vader plaatst het jongetje de plakkerige vormen op zijn nieuw ogende licht suède schoenen. Trots bekijken ze samen het resultaat. Dat hebben ze toch maar mooi gefikst saampjes.

Ik kijk het met pretogen aan en vraag me af wie van de twee straks de grootste uitbrander van moeder de vrouw gaat krijgen.

You Might Also Like

0 reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Disclaimer

Ik ben geen blogger of influencer, maar een grafisch vormgever en tekstschrijver. Vanuit dit oogpunt schrijf ik artikelen op wonen, maken en leven. Deze website heeft geen winstoogmerk of commerciële inslag. Met het bekijken van deze website ga je automatisch akkoord met het gebruik van de standaard cookies van Blogger (onderdeel van Google). Meer informatie over cookies en de privacy lees je hier

Disclaimer

Alle gebruikte foto's en teksten zijn zorgvuldig door mij samengesteld. Zonder toestemming content overnemen wordt niet op prijs gesteld. Delen mag wel, met vermelding van en link naar deze website. Bij twijfel, stuur een berichtje via het contactformulier.